Tandbehandlinger af høj kvalitet
Hos Tandlægerne i Slotsgade v/ Tandlæge Annelise Blak kan du trygt læne dig tilbage i tandlægestolen, velvidende om at vi sørger for en grundig og professionel tandpleje. Alle vores tandbehandlinger foretages af veluddannet og erfarent personale, samt med anvendelsen af det bedste udstyr og materialer af høj kvalitet.
Vi anbefaler, at du får undersøgt dine tænder regelmæssigt. For nogle vil et årligt eftersyn være passende, mens andre vil have gavn af hyppigere eftersyn. Med jævnlige tjek kan vi forebygge eventuelle begyndende tandskader, hvilket kan spare dig for smerter både i mund og lomme.
Tandeftersyn
Regelmæssige tandeftersyn er vigtige, hvis du vil holde din mund og dine tænder sunde, og her vil vi få øje på eventuelle begyndende problemer og reagere hurtigt på dem. Vi anbefaler derfor, at du som minimum får foretaget et rutinemæssigt tandeftersyn en gang årligt. Det er en god investering i din sundhed, som på længere sigt kan være med til at spare dig for både smerter og penge.
Hvordan foregår et tandeftersyn?
Et tandeftersyn er en diagnostisk grundundersøgelse, hvor vi tjekker, om alt er som det skal være i din mundhule og dit tandsæt. På den måde kan vi lokalisere eventuelle tandproblemer i tide, før de udvikler sig til større og smertefulde problemer. På baggrund af undersøgelsen kan vi fastsætte dit behandlingsbehov, og tandeftersynet vil typisk efterfølges af en tandrensning.
Tandrensning
Vi anbefaler en tandrensning i forbindelse med dit regelmæssige tandeftersyn. Det er en simpel og smertefri behandling, hvor plak, belægninger og tandsten fjernes. Her vil du også kunne opleve den positive effekt, at misfarvninger fra kaffe, te, vin og rygning vil mindskes. En tandrensning vil afsluttes med en pudsning og polering af dine tænder, så de igen føles rene og glatte.
Hvor ofte skal man have tandrensning?
Det er meget individuelt, hvor hyppigt du skal have udført en tandrensning. For nogle er det nødvendigt med fire tandrensninger årligt, mens andre kun behøver en enkelt eller to. Det vil blandt andet afhænge af, hvor god du generelt er til at holde dine tænder rene ved grundig tandbørstning og til at rense mellem tænderne med tandtråd. Selvom du har god mundhygiejne, kan du opleve at få aktive sygdomme i munden, og her anbefaler vi hyppig tandrensning.
Tandkroner
Er din tand knækket, har den store huller eller er den svag efter en rodbehandling, så kan en krone være løsningen. Tandkronen forstærker tanden, og med vores porcelæns- og keramikkroner kan den laves i akkurat samme farve som de resterende tænder.
Hvornår skal man have tandkrone?
Der kan være mange grunde til at få en tandkrone, men de hyppigste årsager vil være, hvis der er store huller i tanden, når tanden er særligt udsat efter en rodbehandling, eller på grund af dårlige fyldninger. Vi anbefaler også tandkroner, når tænderne er meget ødelagte, knækkede eller har store revner. På den måde bevares tanden nemlig allerbedst.
Hvordan laves en tandkrone?
Vi fremstiller tandkronen ud fra et aftryk af din tand, så den omslutter den eksisterende tand så præcist som muligt. Mens tandkronen bliver fremstillet, beskyttes din tand med en midlertidig plast- eller metalkrone. Når tandkronen er færdig, tester vi den i din mund, så den passer præcist i farve og størrelse. Du vil derfor ikke efterfølgende kunne mærke forskel på krone og naturlig tand. Tandkronen kan holde i mange år, men kroner af keramik har klart den bedste holdbarhed. Vores tandlæger kan rådgive dig, så du får den mest optimale løsning til dig.
rodbehandling
Får du ikke behandlet en knækket tand eller et hul i tide, kan hullet gå ind i tandens nerve. Bakterierne har som følge heraf fri passage ind til nerven, og det vil skabe betændelse, som skaber stærke smerter. Det kan være en meget smertefuld tilstand, og det er vigtigt at behandle betændelsen i tide, så du undgår følgesygdomme.
Hvordan udføres rodbehandling?
Ved en rodbehandling fjerner vi nerven og det betændte væv ved at bore et hul ned til rodkanalen, hvor nerven sidder. Vi desinficerer rodkanalen og fylder nervekanalen ud med materiale, der beskytter væv og tand. Vi afslutter rodbehandlingen med en krone eller en fyldning, fordi tanden er ekstra skrøbelig efter en rodbehandling.
Selve behandlingen, hvor vi lukker rodkanalen, foregår under lokalbedøvelse. Rodbehandlingen er smertefri, men fordi du er ved bevidsthed, vil du kunne mærke en anelse ubehag ved arbejdet i din mund.
visdomstænder
Mærker du, at visdomstanden vokser mod kinden, bryder mod nabotanden eller kun er delvist frembrudt, så bør du overveje at få den fjernet for at undgå huller, gener og tandkødsbetændelse. Det er ikke alle, der får deres visdomstænder, og nogle får blot en eller to, mens andre får alle fire.
Hvornår skal visdomstanden fjernes?
Det er ikke alle, der behøver få fjernes visdomstænderne. Hvis én eller flere visdomstænder kommer helt eller delvist op, og de ikke gør ondt eller generer kind, tandkød eller andre tænder, er der ingen grund til at få dem fjernet. Det er først, hvis visdomstanden forårsager smerter eller bryder ind mod nabotanden, at den skal fjernes. Bryder den mod nabotanden, er der nemlig øget risiko for huller i nabotanden. Er den kun delvist frembrudt, er der også større risiko for tandkødsbetændelse, og derfor er det en god idé i dette tilfælde at få den tjekket jævnligt for at undgå problemer.
Hvordan fjernes en visdomstand?
Skal du have fjernet din visdomstand, vil indgrebet afhænge af, om den er fuldt frembrudt eller ej. Uanset indgrebet, er der tale om en lille og simpel operation, hvor der benyttes lokalbedøvelse. Den sikrer, at du ikke oplever smerter undervejs.
paradentose
Paradentose er en betændelsestilstand i tandkødet og knoglen omkring tanden, som ubehandlet kan risikere i, at tanden falder ud. Sygdommen vil ofte skyldes tandkødsbetændelse, der ikke er behandlet i tide. Derfor er både grundig mundhygiejne, regelmæssige tandeftersyn og hyppig tandrensning utroligt vigtigt, så eventuel paradentose kan opdages og behandles tidligt i forløbet.
Hvad er symptomerne på paradentose?
Paradentose kan ikke mærkes, før den er fremskreden. De første tegn på paradentose vil ofte være hævet og følsomt tandkød, der kan begynde at bløde ved tandbørstning. Er paradentosen meget fremskreden, kan du opleve, at der dannes pus fra tandkødet, at du får løse tænder eller øget mellemrum mellem tænderne. Derudover kan du opleve smerte, hvis paradentosen er fremskreden, samt dårlig ånde.
Hvordan behandles paradentose?
Når vi behandler for paradentose, vil behandlingen afhænge af, hvor fremskreden paradentosen er. Er den ikke særlig fremskreden, vil en grundig rensning af tænder og tandkød ofte være nok, men er den mere fremskreden, kan det være nødvendigt med en mere dybdegående rensning. En operation, hvor vi fjerner angrebet væv i tandkødet, kan være nødvendig, hvis paradentosen er særligt fremtræden.
tandproteser
En tandprotese er en erstatning for en eller flere af dine tænder, hvor det ikke er muligt at reparere med krone, fyldning eller andre behandlinger. Det er ikke mange, der kan bevare alle sine tænder hele livet, og derfor er anvendelsen af tandproteser meget udbredt. Vi tilbyder både helproteser, delproteser og tryklåsproteser, og proteserne findes både i faste og aftagelige modeller, alt efter ønsker, behov og økonomi.
Hvorfor vælge en tandprotese?
Når du mangler én eller flere tænder, kan det være til gene, både når du spiser, taler og rent udseendesmæssigt. En tandprotese kan her bruges som et helt almindeligt tandsæt, og fordi vi fremstiller protesen specifikt ud fra din mund og så naturtro som muligt, vil den være behagelig og føles som naturlige tænder.
implantater
Mangler du én eller flere tænder, kan det føles meget generende i hverdagen. De manglende tænder kan resultere i ubehag, når du spiser eller drikker, det kan påvirke din tyggefunktion og din tale, og ikke mindst være til gene rent udseendesmæssigt. Tandimplantater kan erstatte de manglende tænder, og de fremstår naturtro og er meget holdbare.
Hvad er et tandimplantat?
Et tandimplantat er en ny, kunstig tandrod af titanium, der opereres ind i kæbeknoglen. Ovenpå implantatet placeres en tandkrone eller en tandbro, afhængigt af hvor mange tænder, der skal erstattes. Tandimplantater ligner naturlige tænder, og det vil derfor ikke være til at se forskel på tandimplantater og krone og dine naturlige tænder.
Hvordan foregår behandlingen?
Et implantatforløb vil bestå af implantatoperation, aftryk, montering og kontrol. Hele forløbet varer typisk 3-6 måneder, mens selve operationen er kort, sikker og gennemtestet. Implantatoperationen foregår under lokalbedøvelse, og du vil derfor ikke opleve smerter undervejs. Efter afsluttet behandling kalder vi dig til kontrol, så vi sikrer os det allerbedste resultat.